Underhållning och dess olika former – Promenader

Våren närmar sig långsamt men säkert detta år och vår serie om underhållning i alla dess olika former går även den vidare långsamt och i denna del tänkte jag ta en titt på promenader som underhållning så häng med på en gångtur.

Promenader

Det första man tänker på när man hör ordet promenad är kanske inte att det är underhållande utan snarare än form av relax och återhämtning från den vardagliga stressen, vilket självklart är sant. Promenader kan också vara en form av träning för kroppen och själen och det spelar då ingen större roll om man går långsamt eller snabbt, hälsofördelarna finns där för kroppen i båda fallen. Så kan promenader även vara underhållande? Om ni frågar mig så är svaret ja promenader kan även vara underhållande lika mycket som att till exempel titta på en serie på TV men skillnaden är att under promenader så kan man se saker som är verkliga och inte påhittade som i många fall när man kollar in något på TV:n och personligen väljer jag att gå på promenader varje dag, vanligtvis har jag en runda som jag går dagligen och som tar ungefär en timme och varje dag sker det något på rundan som roar mig och gör mig glad.

Min promenad

Jag bor mitt i en liten större stad med omkring 1 miljon invånare så det är många byggnader och vanligtvis många bilar på gatorna och när jag går ut från huset där jag bor går jag precis vid en ödetomt och ofta finns där vildkatter som springer omkring och leker med varandra och jag kan inte låta bli att finna det roande och le, jag fortsätter kanske 300 meter och kommer till ett tåg spår och får där oftast se både gamla och nya tåg vilket även det kan roa mig och samtidigt kan jag vinka till människor som sitter på tågen och fundera på vart dom reser, vilket även får mig att fundera på vart jag ska resa den närmaste tiden. Jag fortsätter att gå och utanför en byggnad står varje dag ett gäng flickor som röker på sin paus från arbetet och eftersom jag möter dom där ofta har jag börjat säga hej till dom med ett leende samtidigt som jag tänker att det är skönt att jag inte är på jobbet vilket är en skön och roande tanke.

Min promenad

Min promenad fortsätter förbi ett stort köpcentrum och jag ser många människor som går in och ut och jag är riktigt glad att jag inte går dit och trängs med alla som är där för att handla då shopping är något som inte tillhör min favorithobby. Jag fortsätter och kommer till en flod som slingrar sig igenom staden och på båda sidor om floden finns gång och cykelvägar omgivna av en liten skogsplätt och här går många människor varje dag med sina hundar och det kan vara riktigt roligt att titta på hundarna när dom springer omkring och leker med sina ägare som samtidigt försöker hålla hundarna i styr och inte stör andra människor för mycket. Jag går ner till floden och under hela vintern fanns där nästan 100 änder som jag matade nästan varje dag och dom samlades runt omkring mig och vissa kunde vara ganska påträngande med sitt hackande på mina ben för att få mat vilket kunde vara ganska lustigt och efter det går jag hem igen. Många av dom saker som jag finner underhållande på min promenad är kanske för många andra småsaker som ni inte finner underhållande eller så kanske ni finner andra saker underhållande på era promenader men jag kommer i alla fall fortsätta med mina promenader som för mig är gratisunderhållning med verkliga händelser tillsammans med djur och natur.