Underhållning och dess olika former – Frågesport

Hej och välkomna tillbaka till ännu en del i vår serie om underhållning där vi tar en titt på olika former av underhållning som finns och kanske kan ni som läser detta få en del nya tips som kan vara underhållande för er.

Frågesport

En av dom mest uppskattade formerna av underhållning är nog underhållning och jag kommer ihåg att redan i mina yngre år tyckte jag att det var roligt med olika frågesporter som deltagare men även som åskådare och ett av dom mest populära programmen under tevens intåg i Sverige var just ett frågesports program vid namn kvitt eller dubbelt.  Många av dom brädspel som säljs idag är just frågespel och det är kanske inte så konstigt då många människor är tävlingsinriktade och för många är livet i sig en tävling mot andra där man startar redan i skolan med jämförelse av betyg för att sedan fortsätta tävla om att komma upp sig ett par steg på jobbet. Man tävlar om att hitta den bästa partnern och vara den som bli vald och i stort sett tävlar vi från vaggan till graven och det är kanske därför vi älskar frågesport så mycket. Vi vill gärna visa upp våra kunskaper och vara bättre än andra och kanske är det så att kunskap i dagens samhälle har blivit en statussymbol.

Frågesport

Ända från liten ålder när jag gick på tipsrundor har jag tyckt om frågesport och mycket av den kunskap som jag fått genom årens lopp har jag lärt mig från olika frågesporter på tv eller brädspel och personligen har denna form av inlärning fungerat bättre för mig än många av dom tråkiga lektioner som fanns i skolan så frågesport kan vara både underhållande men även ett bra redskap för att skaffa sig kunskap inom olika områden och möjligheterna att själv spela någon form av  frågesport har idag nästan blivit oändliga med hjälp av datorer och internet där vi idag kan hitta alla möjliga former av dessa underhållande frågor och tävla mot andra människor eller bara mot sig själv.