Underhållning och dess olika former – Djur

Det finns som sagt många olika former av underhållning och i denna del tar vi en titt på en form av underhållning som det säkert finns många olika åsikter om det är bra eller dåligt så häng med på en tur in i djurvärlden.

Djur som underhållning

Idag finns det många typer av underhållning och vissa av dom är direkt riktade till barn medan vissa är riktade till vuxna. Underhållning för vuxna kan till exempel vara ståuppkomiker, vinprovning eller att krydda sexlivet på något sätt medan underhållning som är direkt riktad till barn kan vattenland, lekparker och leksaksaffärer för att nämna några. En typ av underhållning som passar både för stora och barn kan vara till exempel djur och det första jag tänker på då är hunden som många familjer eller ensamstående skaffar som sällskapsdjur och för många är det en utmärkt form av underhållning och sällskap som även kombinerar vissa andra underhållningsformer som till exempel promenader i vår natur.

Det andra jag tänker på när det kommer till djur som underhållning är cirkus som kanske är en av dom äldsta formerna av underhållning som finns då även dom gamla romerna gärna roade sig med att titta på cirkus på sin lediga stund men den moderna cirkusen som vi vant oss vid växte fram någon gång på 1700 talet och med sin blandning akrobater och jonglörer samt olika dresserade djur kan roa oss med sina konster. Idag finns det en stark debatt om djur hör hemma på cirkus och därför är det många som väljer bort denna form av underhållning med djur inblandade då dom anser att djur hör hemma i sin naturliga miljö i det fria men jag kommer ihåg som liten att jag fann det underhållande att gå på cirkus och framförallt titta på dom dresserade hundarnas konster men även var det spännande och underhållande att få se vilda djur som till exempel lejon och zebror. Det tredje djuret jag tänker på är hästen som inte bara är vacker att titta på utan det är även främst för många barn väldigt roligt att sitta på hästryggen och rida omkring på en bana eller i naturen men även många vuxna tycker om denna form av underhållning men kanske är det så att många vuxna hellre tittar på hästarna när dom springer i olika lopp på travbanor runt om i landet samtidigt som det satsas på vilken av hästarna som kommer komma först till målet. Självklart finns det flera djur men jag kan inte nämna dom alla här men att djur kan vara en form av underhållning för oss människor rådet knappast någon tvekan om och med många andra fördelar som till exempel sällskap för den som är ensam. Djur vara även något som kan användas som redskap för att lära ut något som till exempel när jag var som liten fick jag en katt och fick lära mig att ta ansvar för någon annan som utan mig inte skulle klara sig och något nytt som dykt upp på senare år är kaninhoppning som jag personligen faktiskt tycker är riktigt underhållande att titta på och på mina promenader lyckas alltid djur i naturen få min uppmärksamhet då dom ofta hittar på några roligheter.

Djur som underhållning