Underhållning och dess olika former

Att underhålla en person betyder att man har i syfte att glädja den respektive personen.

Det betyder att en underhållare har som jobb att lyckliggöra sin publik. Underhållning kan man söka sig till på en till exempel fredagskväll, när man behöver uppmuntras eller helt enkelt för att man har tråkigt. Underhållning kan då se ut på olika sätt. En film kan vara underhållande, en teaterpjäs, ett TV-program, musik eller sport. Det finns två olika kategorier av underhållning och bland dessa är den passiva underhållningen eller den aktiva underhållningen. En passiv underhållning kan då innebära olika sorters TV eller konsolspel medan en aktiv underhållningen innebär aktivt medverkande som till exempel en teaterpjäs.

Underhållning i Stockholm

Det är ganska enkelt att hitta underhållning i Stockholm då staden sällan sover och variationen är stor. I Stockholm kan du till exempel hitta närmare 20 biografer där filmer eller till exempel opera spelas. I form av filmer så visar SF biograferna de nyaste filmerna inom en stor area av genrer. Det finns även möjlighet för barn att se filmer då barnfilmer erbjuds också samt barnvagnsbio. Barnvagnsbio innebär att mammor eller pappor kan ta med sig sina småbarn för att titta på film utan att behöva oroa sig för att barnet ska vakna och gråta. Alla i salongen har nämligen småbarnen med sig och det stör ingen. Ljudnivån på filmen är även lägre för att inte störa barnen. Stockholm erbjuder även teater, konserter och även stand-up. Stand-up innebär att en eller flera underhållare går upp på scen och drar sina bästa skämt i hopp om att få publiken att skratta. Stand-up komedi har de senaste åren blivit mer och mer populär då många fler väljer att gå in i branschen och fler tittare väljer just den typen av underhållning. Teaterpjäser är även idag populära och många sådana erbjuds i och runt om Stockholms trakter. I vad det gäller teater så har man även där flera olika genrer att välja mellan, så som komedi, drama eller även såna som inkluderar publiken. Vill man veta vilken typ av underhållning man kan söka sig till i just sin stad så finns denna typ av information enkelt att hitta på internet.

Underhållning i form av spel

Den passiva underhållningen är alltså olika typer av konsolspel. Olika spel kan man idag spela på till exempel datorn, Playstation, Xbox, Wii och många andra olika konsoler. Även här finns det en mängd olika genrer man kan välja mellan och valet är upp till ens egen smak. Här finns även alternativet för samspel där kan man inkludera antingen vänner eller familj. Med tekniken som idag är revolutionerade så har man även utvecklad ett olikt antal spelmoduler som förstärker spelkänslan. Detta kan inkludera olika hjälpmedel som gör att spelet känns mer realistiskt än nånsin. Ett av dessa är till exempel VR-glasögon där spelaren får helt enkelt, på ett virtuellt sätt, vara med i spelet. Här gäller det inte bara att sitta i soffan med en kontroll i handen utan här gäller det att använda hela kroppen för spelet.

Underhållning i form av spel