Om Netflix och hur den ersätter biografen

För inte så många år sedan hade man två val om man önskade att se en film, antingen hyra en på videobutiken eller gå på bio. De senaste åren har dessa förhållanden förändras drastiskt. Idag finns det en mängd olika streamingsidor på internet. En av dessa är den marknadsledande Netflix. Bolaget grundades redan år 1997 och erbjöd från början personer i USA att hyra film via postorder. Idag finns tjänsten i en mängd olika länder och erbjuder både att hyra filmer via postorder men också att streama filmer och serier direkt online. I de nordiska länderna finns endast möjligheten till att streama online.Det innebär att man idag kan sitta kvar i soffan och välja mellan tusentals filmer med en enkel knapptryckning. Att ha ett månadsabonnemang på tjänsten är dessutom billigare än vad en enda biobiljett kostar. Skulle filmen inte vara bra har man inte kastat bort pengarna utan kan enkelt byta och välja en annan film. Ska en hel familj med två barn och två vuxna gå på bio kan det bli rätt dyrt. Förutom biljetterna vill man gärna ha något gott att äta och dricka. Familjen klarar sig inte under 500 kronor vilket ger drygt fem månaders abonnemang på Netflix där man dessutom får titta exakt hur mycket man vill.

netflix tv-serie

I och med att det är så enkelt att komma åt och använda sig av har man också sett en minskad trend till att illegalt ladda ner ner filmer utan man väljer istället dessa olika tjänster som finns att tillgå. Med ett stort urval av både nya och gamla filmer och serier brukar det finnas något som passar alla. Netflix är dessutom så pass stor på marknaden nu att de själv har börjat och skapa både filmer och tv-serier. Dessa går inte på en biograf utan finns endast att streama online. Andra leverantörer av streamingtjänster jobbar på samma sätt vilket innebär att även om man gärna ser filmen på bio finns inte ens den möjligheten.Har man aldrig testat tjänsten finns möjligheten att prova gratis i en månad. På så sätt får man möjlighet att utforska det utbud som finns och se om sina favoritfilmer finns. Netflix arbetar med att ständigt uppdatera och förändra sitt utbud.

Netflix och barn som användare

Finns det något också för barn att titta på då det kommer till Netflix? Svaret är Ja. Det går att välja en speciell användare som enbart riktar sig till barn. Då finns det inte någon risk att de får på en film de ej bör se och de kan själv välja mellan många olika titlar bland filmer och serier.På så sätt kan barnet enkelt välja själv när de är sjuk eller vaknar tidigt på morgonen. Om det är något som inte är så bra kan de byta och titta på något helt annat. Via detta barnläge kan barnen se många kända figurer som Pippi Långstrump och andra från Astrid Lindgrens värld, men det finns också en del mindre kända alternativ att titta på.